Babpörkölt virslivel

2015.02.05 17:06

40 dkg. szárazbab (beáztatni előző este),

1 hagyma,

1 g. fokhagyma,

1 paprika,

1 paradicsom,

kis pirospaprika,

egy kis olaj,vagy zsír,

2-3 pár virsli és só,bors ízlés szerint.

A babot sós vízben puhára főzni,leönteni róla a víz nagy részét,de azért maradjon rajta egy kicsi.,olajon,vagy zsíron az aprított hagymát és fokhagymát megpirítani,meg szórni kis pirospaprikával,hozzá 2-3 ek, vizet,bele a karikára vágott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt puhára párolni,ha kell még lehet alá kis vizet tenni. Hozzá önteni a főtt babot,fűszerezni és átforralni. A virslit karikára vágni és egy kis zsiradékon átpirítani,majd tálaláskor a bab tetejére tenni.

 

Jó étvágyat !

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode