1kg zúza
30 dkg tarhonya
3 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
köménymag
1 evőkanál pirospaprika
2-3 szem krumpli
só, bors
olaj
A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A hagymákat, a paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a köményt, a paprikákat, a paradicsomot, és 10-15 percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfőli. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk, ha megpuhult hozzádobjuk a kockára vágott krumplit és az előzőleg kevés olajon megpirított tarhonyát, és annyi vizet öntök még rá, hogy a tarhonya is megpuhuljon.
Jó étvágyat!