Cikkek archívuma

2015.02.05 17:06

Babpörkölt virslivel

40 dkg. szárazbab (beáztatni előző este), 1 hagyma, 1 g. fokhagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, kis pirospaprika, egy kis olaj,vagy zsír, 2-3 pár virsli és só,bors ízlés szerint. A babot sós vízben puhára főzni,leönteni róla a víz nagy részét,de azért maradjon rajta egy kicsi.,olajon,vagy zsíron az...
2015.02.05 17:04

tejes-pite

1 l.tej, 35 dkg.liszt, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, kis porcukor a tetejére tálalás előtt ,csipetnyi só és margarin a tepsi kikenéséhez. Habosra keverni a tojásokat a cukorral és egy csip. sóval,bele szórni a lisztet és folyamatosan keverve hozzáadni a tejet (legjobb,ha gépi habverőt...
2015.02.05 17:03

Piros-krumpli szalonnával

bármilyen szalonna lesütve,a zsírjába pirospaprika és egy kis só,ha nem túl sós és ebbe beleforgatni a kifőzött,kockára vágott krumplit + lila hagyma szeletek mellé.    Jó étvágyat!
2015.02.05 16:55

Rántott rizsgombócok

25 dkg rizs 15 dkg sonka (ha van otthon tehetünk bele 10 dkg füstölt sajtot) 1 natúr tömlős sajtot 2 tojás,zsemlemorzsa,olaj A rizst megfőzzük,hozzáadjuk az apróra vágott picit megpirított sonkát és a többi hozzávalókat.Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle ,tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk...
2015.02.05 16:54

Gyermekkori finomság

A kihűlt tejbegrízt szeleteld (kb1-2cm) fel és bundázd be (párizsi bunda, liszt és tojás összekeverve), forró zsiradékban süsd ki mindkét oldalát. Porcukrozva, finom házi lekvárral tálald. Kiszúrod az almát és 1 cm karikákra szeled. Úgyszintén bundázod, vagy palacsintatésztába forgatod, forró...
2015.02.05 16:53

Minek nevezzelek tészta

Maradékok a hűtőből (szalámivégek, sonka-szalonnadarabok)! Daráld le őket húsdarálóval, vagy mixerrel (a füstölt íz fontos benne). Kevés vajon fonnyassz apró kockára vágott vöröshagymát, jól szórd meg lisztel, öntsd fel tejjel, forrald át (lásd: besamelmártás), hogy besűrűsödjön és keverd össze a...
2015.02.05 16:52

Házi kenyér

1kg liszt 1evőkanál só 1 evőkanál cukor 5dkg élesztő kb. 5dl víz Az élsztőt felfuttatom egykis vízben a cukorral majd hozzá adom a sós liszthez,annyi langyos vízet adok hozzá,h könnyen gyúrható tésztát kapjak,1órát kelesztem majd kicsit átgyúrom,formázom és 1-1,5órát sütöm,sütés közben kevés vízet...
2015.02.05 16:52

Kubu

1,5-2 kg répa 2-3 darab alma (édesebb) 3-4db narancs 1 db citrom ízlés szerint méz vagy cukor A répát megpucoljuk,felkarikázzuk.Az almát is megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel hogy ellepje,belefacsarjuk a citromot. Amikor megpuhul egy botmixer vagy turmix...
2015.02.05 16:51

Savanyú tojás fözelék

Savanyú tojás fôzelék: kis fej hagymát lereszelve olajon megpirítom,kevés cukrot adok hozzá avval is pírítom,lisztet szórok rá, félre húzom kevés pirospaprikát szórok rá.Vizzel felöntöm,örölt babérlevéllel,sóval,mustárral ízesítem közepesen sûrûre fôzôm.A végén még ízesítem,hogy kellemesen édes...
2015.02.05 16:49

Májas húrka

2 db szív, 2 db nyelv , 2 kg máj, 1 kg tokaszalonna, rizs, fűszerek.Össz:4000 Ft. Kiszámoltuk 75%-al több lesz belőle,mint amit megtudnánk készen venni és így a saját szánk íze szerint van elkészítve,ami nem utolsó szempont:) Hurkatöltő amúgy ha venni kell 7000 ft körül van.De a szomszéd is...

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode