Ahogy mi fözünk

2015.02.05 17:09

Óvis gyümölcsszósz

vegyes gyümölcs befőtt,egy szelet citromot kicsi fahéjrúd vagy örölt fahéj,szegfűszeg az is kicsi csipet só öntsd fel vizzel épp csak ellepje majd csinálj kb. 3dl tejben 2 3 evőkanál lisztel habarást (vagy liszt helyett vaniliás puding,én pudinggal szoktam)az első forrás után már bele is rakhatod a...
2015.02.05 17:07

Zöldséges tészta

1-2 cukkini, 2 db.répa, 1 kis csomag mirelit brokkoli vagy akár lehet friss is, 15 dkg.bármilyen felvágott (parizer,vagy sonka), 1-2 gerezd fokhagyma,só,bors és egy kis margarin. A cukkinit és a répákat nagy lyukú reszelőn leeszelni.Nagyobb lábasban megolvasztani a margarint,bele a darabolt...
2015.02.05 17:06

Babpörkölt virslivel

40 dkg. szárazbab (beáztatni előző este), 1 hagyma, 1 g. fokhagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, kis pirospaprika, egy kis olaj,vagy zsír, 2-3 pár virsli és só,bors ízlés szerint. A babot sós vízben puhára főzni,leönteni róla a víz nagy részét,de azért maradjon rajta egy kicsi.,olajon,vagy zsíron az...
2015.02.05 17:04

tejes-pite

1 l.tej, 35 dkg.liszt, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, kis porcukor a tetejére tálalás előtt ,csipetnyi só és margarin a tepsi kikenéséhez. Habosra keverni a tojásokat a cukorral és egy csip. sóval,bele szórni a lisztet és folyamatosan keverve hozzáadni a tejet (legjobb,ha gépi habverőt...
2015.02.05 17:03

Piros-krumpli szalonnával

bármilyen szalonna lesütve,a zsírjába pirospaprika és egy kis só,ha nem túl sós és ebbe beleforgatni a kifőzött,kockára vágott krumplit + lila hagyma szeletek mellé.    Jó étvágyat!
2015.02.05 16:55

Rántott rizsgombócok

25 dkg rizs 15 dkg sonka (ha van otthon tehetünk bele 10 dkg füstölt sajtot) 1 natúr tömlős sajtot 2 tojás,zsemlemorzsa,olaj A rizst megfőzzük,hozzáadjuk az apróra vágott picit megpirított sonkát és a többi hozzávalókat.Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle ,tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk...
2015.02.05 16:54

Gyermekkori finomság

A kihűlt tejbegrízt szeleteld (kb1-2cm) fel és bundázd be (párizsi bunda, liszt és tojás összekeverve), forró zsiradékban süsd ki mindkét oldalát. Porcukrozva, finom házi lekvárral tálald. Kiszúrod az almát és 1 cm karikákra szeled. Úgyszintén bundázod, vagy palacsintatésztába forgatod, forró...
2015.02.05 16:53

Minek nevezzelek tészta

Maradékok a hűtőből (szalámivégek, sonka-szalonnadarabok)! Daráld le őket húsdarálóval, vagy mixerrel (a füstölt íz fontos benne). Kevés vajon fonnyassz apró kockára vágott vöröshagymát, jól szórd meg lisztel, öntsd fel tejjel, forrald át (lásd: besamelmártás), hogy besűrűsödjön és keverd össze a...
2015.02.05 16:52

Házi kenyér

1kg liszt 1evőkanál só 1 evőkanál cukor 5dkg élesztő kb. 5dl víz Az élsztőt felfuttatom egykis vízben a cukorral majd hozzá adom a sós liszthez,annyi langyos vízet adok hozzá,h könnyen gyúrható tésztát kapjak,1órát kelesztem majd kicsit átgyúrom,formázom és 1-1,5órát sütöm,sütés közben kevés vízet...
2015.02.05 16:52

Kubu

1,5-2 kg répa 2-3 darab alma (édesebb) 3-4db narancs 1 db citrom ízlés szerint méz vagy cukor A répát megpucoljuk,felkarikázzuk.Az almát is megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel hogy ellepje,belefacsarjuk a citromot. Amikor megpuhul egy botmixer vagy turmix...

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode